Scrumbie la grătar

  • Dificultate: Medie
  • 15 minute
  • 2 porții

Scrumbia este considerat ca fiind unul dintre cei mai sănătoși pești, având o cantitate de acizi grași Omega 3 chiar mai mare decât cea a somonului. Este de asemenea un pește sezonier, deci atunci când îl vedeți la piață este bine să îl cumpărați fiindcă nu se știe când îl mai prindeți. Fiind un pește gras, cel mai bun este gătit la grătar și servit cu puțină lămâie.

Ingrediente necesare pentru scrumbie la grătar

1 lingură ulei

2 scrumbii, eviscerate

fulgi de sare

1 lingură unt

lămâie

1 lingură pătrunjel tocat

Cum să gătești scrumbie la grătar

  1. Încinge grătarul și unge-l cu puțin ulei.
  2. Adaugă scrumbiile și presară puțini fulgi de sare pe deasupra.
  3. Gătește scrumbiile timp de 4 minute pe prima parte.
  4. Adaugă untul și întoarce scrumbiile. Mai ține-le pe grătar încă 4 minute.
  5. Când este gata, stropește peștele cu puțină lămâie, mai adaugă sare dacă vrei, și puțin pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *