Ingrediente necesare pentru scrumbie marinată
250 ml apă
150 ml oțet
1 linguriță boabe ienibahar
1 linguriță boabe de piper
4 foi de dafin
sare
2 scrumbii
2 cepe, felii subțiri
2 morcovi, felii subțiri
Cum să prepari scrumbie marinată
- Toarnă apa și oțetul într-o cratiță aflată pe foc mediu. Adaugă boabele de ienibahar, piper și foile de dafin.
- Adaugă un praf de sare și dă totul în fiert pentru 12-14 minute.
- Taie scrumbia în felii groase cam de 1.5 cm.
- Spală feliile în apă cu sare.
- Sărează feliile de scrumbie și dă-le la frigider pentru următoarele 30 de minute.
- Spală apoi peștele în apă, să se mai scurgă din sare. Presează-l bine cu prosoape de hârtie.
- Se adaugă feliile de pește în borcane, alternând cu feliile de ceapă și morcovi.
- Toarnă oțetul până la vârf și sigilează borcanele.
Buna ziua,
Dupa cat timp se poate manca?
După câteva zile, o săptămână…