Scrumbie marinată

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Scrumbia este un pește sezonier, astfel că timpul în care ne putem bucura de el este limitat. Dar, spre norocul nostru, există numeroase modalități de a îl servi pe tot parcursul anului. Rețeta noastră presupune marinarea peștelui în oțet, împreună cu ceapă, morcov, asezonat cu foi de dafin, piper și ienibahar.

Ingrediente necesare pentru scrumbie marinată

250 ml apă

150 ml oțet

1 linguriță boabe ienibahar

1 linguriță boabe de piper

4 foi de dafin

sare

2 scrumbii

2 cepe, felii subțiri

2 morcovi, felii subțiri

Cum să gătești scrumbie marinată

  1. Toarnă apa și oțetul într-o cratiță aflată pe foc mediu. Adaugă boabele de ienibahar, piper și foile de dafin.
  2. Adaugă un praf de sare și dă totul în fiert pentru 12-14 minute.
  3. Taie scrumbia în felii groase cam de 1.5 cm.
  4. Spală feliile în apă cu sare.
  5. Sărează feliile de scrumbie și dă-le la frigider pentru următoarele 30 de minute.
  6. Spală apoi peștele în apă, să se mai scurgă din sare. Presează-l bine cu prosoape de hârtie.
  7. Se adaugă feliile de pește în borcane, alternând cu feliile de ceapă și morcovi.
  8. Toarnă oțetul până la vârf și sigilează borcanele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *