Sfârâială dobrogeană

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Această rețetă este numai bună pentru a folosi acele părți ale cărnii de miel mai puțin populare, și anume organele. Dealtfel e păcat, pentru că savoarea lor este unică, și merită cu prisosință a fi încercată din când în când. Am folosit inimă, pulpă, ficat, rinichi și am servit totul cu mămăliguță și brânză de burduf.

Ingrediente necesare pentru sfârâială dobrogeană

1 inimă de miel

400 grame pulpă de miel

400 grame ficat de miel

2 rinichi de miel

sare

2 linguri unt

1 ceapă, tocată

150 ml smântână

Mămăliga (ca garnitură)

brânză de burduf (opțional)

mărar (opțional)

Cum să gătești sfârâială dobrogeană

  1. Taie organele și carnea de miel în cubulețe de mărime potrivită. Adaugă-le într-un bol împreună cu un praf de sare.
  2. Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă un pic de unt și topește-l.
  3. Adaugă organele de miel împreună cu ceapa. Gătește carnea până când se rumenește.
  4. Adaugă smântâna și ține totul la foc mic pentru 15 minute.
  5. Servește cu mămăliguță, brânză de burduf și mărar tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *