Sfârâială dobrogeană
Această rețetă este numai bună pentru a folosi acele părți ale cărnii de miel mai puțin populare, și anume organele. Dealtfel e păcat, pentru că savoarea lor este unică, și merită cu prisosință a fi încercată din când în când. Am folosit inimă, pulpă, ficat, rinichi și am servit totul cu mămăliguță și brânză de burduf.
Ingrediente necesare pentru sfârâială dobrogeană
1 inimă de miel
400 grame pulpă de miel
400 grame ficat de miel
2 rinichi de miel
sare
2 linguri unt
1 ceapă, tocată
150 ml smântână
Mămăliga (ca garnitură)
brânză de burduf (opțional)
mărar (opțional)
Cum să prepari sfârâială dobrogeană
- Taie organele și carnea de miel în cubulețe de mărime potrivită. Adaugă-le într-un bol împreună cu un praf de sare.
- Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă un pic de unt și topește-l.
- Adaugă organele de miel împreună cu ceapa. Gătește carnea până când se rumenește.
- Adaugă smântâna și ține totul la foc mic pentru 15 minute.
- Servește cu mămăliguță, brânză de burduf și mărar tocat.