Sfeclă la cuptor cu linte și verdețuri
„Mănânci linte, crești la minte”, zice o vorbă. Să sperăm că este adevărată fiindcă îți propunem linte gătită la tigaie cu spanac și kale, aromatizată cu oțet balsamic, ceapă și usturoi. La sfârșit, mai punem în tigaie sfeclă coaptă, brânză de capră și ierburi.
Ingrediente necesare pentru sfeclă la cuptor cu linte și verdețuri
1 sfeclă mare, felii groase
3-4 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă roșie
3 căței de usturoi, zdrobiți
sare
piper
100-150 grame spanac baby
100-150 grame kale
2 lingurițe oțet balsamic
200 grame linte fiartă
busuioc proaspăt
cimbru
100 grame brânză de capră
Cum să prepari sfeclă la cuptor cu linte și verdețuri
- Pune feliile de sfeclă în tava de copt pe folie de aluminiu și bagă-le la cuptor 40 de minute la 180ºC.
- Încinge 1-2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie și călește ceapa cu usturoiul, asezonând cu sare și piper.
- Adaugă spanacul și kale și stropește cu oțetul balsamic. Gătește până se călesc.
- Adaugă lintea și amestecă.
- Aruncă câteva frunze de busuioc în tigaie, așază deasupra sfecla coaptă, acoperă și mai gătește 5-7 minute.
- Mai pune și cimbru, presară deasupra brânza și stropește cu uleiul rămas. Acoperă și mai gătește 2 minute.