Ingrediente necesare pentru sfeclă la cuptor cu linte și verdețuri
1 sfeclă mare, felii groase
3-4 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă roșie
3 căței de usturoi, zdrobiți
sare
piper
100-150 grame spanac baby
100-150 grame kale
2 lingurițe oțet balsamic
200 grame linte fiartă
busuioc proaspăt
cimbru
100 grame brânză de capră
Cum să gătești sfeclă la cuptor cu linte și verdețuri
- Pune feliile de sfeclă în tava de copt pe folie de aluminiu și bagă-le la cuptor 40 de minute la 180ºC.
- Încinge 1-2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie și călește ceapa cu usturoiul, asezonând cu sare și piper.
- Adaugă spanacul și kale și stropește cu oțetul balsamic. Gătește până se călesc.
- Adaugă lintea și amestecă.
- Aruncă câteva frunze de busuioc în tigaie, așază deasupra sfecla coaptă, acoperă și mai gătește 5-7 minute.
- Mai pune și cimbru, presară deasupra brânza și stropește cu uleiul rămas. Acoperă și mai gătește 2 minute.