Shakshuka rapidă
Numai bună pentru o cină ușoară, shakshuka pe care v-o oferim aici, își are originea în nordul Africii. De acolo s-a răspândit mai cu seamă în Orientul Apropiat și în sudul Europei, oamenii găsind-o practică și delicioasă. Oferiți-vă 20 de minute într-o dimineață pentru a o găti și o să le dați dreptate.
Ingrediente necesare pentru shakshuka rapidă
1 lingură ulei
1 ceapă, tăiată mărunt
1 ardei gras roșu, cubulețe
1 ardei gras galben, cubulețe
2 roșii, tăiate cuburi
2 căței de usturoi
1 linguriță semințe de chimen
sare
piper
½ chili, mărunțit
3 ouă
1 ceapă verde, tocată
pătrunjel
Cum să prepari shakshuka rapidă
- Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc potrivit și călește ceapa.
- Adaugă ardeii și sotează cam 4-5 minute.
- Continuă cu tomatele și usturoiul și asezonează cu chimen, sare și piper.
- Pune și chili, apoi fă 3 cuiburi în tigaie și sparge fiecare ou într-unul din ele.
- Acoperă cu un capac și gătește 3 minute.
- Ia capacul, presară cu ceapă verde și pătrunjel și servește.