Shakshuka rapidă

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • 3 porții

Numai bună pentru o cină ușoară, shakshuka pe care v-o oferim aici, își are originea în nordul Africii. De acolo s-a răspândit mai cu seamă în Orientul Apropiat și în sudul Europei, oamenii găsind-o practică și delicioasă. Oferiți-vă 20 de minute într-o dimineață pentru a o găti și o să le dați dreptate.

Ingrediente necesare pentru shakshuka rapidă

1 lingură ulei

1 ceapă, tăiată mărunt

1 ardei gras roșu, cubulețe

1 ardei gras galben, cubulețe

2 roșii, tăiate cuburi

2 căței de usturoi

1 linguriță semințe de chimen

sare

piper

1/2 chili, mărunțit

3 ouă

1 ceapă verde, tocată

pătrunjel

Cum să gătești shakshuka rapidă

  1. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc potrivit și călește ceapa.
  2. Adaugă ardeii și sotează cam 4-5 minute.
  3. Continuă cu tomatele și usturoiul și asezonează cu chimen, sare și piper.
  4. Pune și chili, apoi fă 3 cuiburi în tigaie și sparge fiecare ou într-unul din ele.
  5. Acoperă cu un capac și gătește 3 minute.
  6. Ia capacul, presară cu ceapă verde și pătrunjel și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *