Shakshuka

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 3 porții

Shakshuka este o specialitate pe care o întâlnim cu preponderență în zona Africii de Nord și Mării Mediterane (în special în Israel). Preparatul merge de minune la micul dejun, și îmbină cu succes ouăle la tigaie cu legume și arome orientale. Întâlnim sos de roșii, chimen și o cantitate generoasă de ardei iute.

Ingrediente necesare pentru shakshuka

2 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă, tocată
1 ardei iute, felii subțiri
sare
1 lingură pastă de tomate
½ linguriță boia

½ linguriță chimen

fulgi de ardei iute
2 căței usturoi, zdrobiți
1 cană roșii la conservă
pătrunjel tocat
3 ouă
1 tablespoon parmezan ras
brânză feta
piper

Cum să prepari shakshuka

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă ceapa, ardeiul iute și sare după gust. Călește ceapa timp de 1-2 minute.
  2. Adaugă pasta de tomate și usturoiul. Asezonează cu boia, chimen și fulgi de ardei iute. Amestecă bine.
  3. Adaugă roșiile la conservă și pătrunjel tocat.
  4. Sparge ouăle direct în tigaie și ține-le pe foc până s-au gătit.
  5. Adaugă deasupra parmezan, brânză feta, pătrunjel și piper după gust.
  6. Servește preparatul cald!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *