Ingrediente necesare pentru shakshuka
2 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă, tocată
1 ardei iute, felii subțiri
sare
1 lingură pastă de tomate
½ linguriță boia
½ linguriță chimen
fulgi de ardei iute
2 căței usturoi, zdrobiți
1 cană roșii la conservă
pătrunjel tocat
3 ouă
1 tablespoon parmezan ras
brânză feta
piper
Cum să gătești shakshuka
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă ceapa, ardeiul iute și sare după gust. Călește ceapa timp de 1-2 minute.
- Adaugă pasta de tomate și usturoiul. Asezonează cu boia, chimen și fulgi de ardei iute. Amestecă bine.
- Adaugă roșiile la conservă și pătrunjel tocat.
- Sparge ouăle direct în tigaie și ține-le pe foc până s-au gătit.
- Adaugă deasupra parmezan, brânză feta, pătrunjel și piper după gust.
- Servește preparatul cald!