Somon cu fistic la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții

Am preparat acest somon la cuptor cu gândul la arome, în primul rând. Am pregătit rapid un sos de fistic și ulei de măsline cu rucola, pătrunjel, mentă și coajă rasă de lime pe care l-am „sigilat” între două jumătăți de somon prinse bine cu sfoară pentru gătit. Ce a ieșit, puteți să ghiciți și singuri. Sau puteți să încercați.

Ingrediente necesare pentru somon cu fistic la cuptor

1 mână rucola
1 mână pătrunjel
frunze de mentă
100-150 grame fistic
coajă rasă de lime
½ cană ulei de măsline
sare
piper
1 kg somon file (2 bucăți cu piele)
ulei de măsline
sare
3 fructe de lime, tăiate pe jumătate

Cum să prepari somon cu fistic la cuptor

  1. Pune rucola și pătrunjelul în blender, aruncă câteva frunze de mentă și adaugă și fisticul. Completează cu un pic de coajă rasă de lime, toarnă deasupra uleiul de măsline, asezonează cu sare și piper și pasează.
  2. Presară fileurile cu sare și piper, unge cu sosul de fistic unul din fileuri, apoi acoperă-l cu celălalt fileu. Leagă-le.
  3. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, așază fileurile legate și stropește cu ulei de măsline.
  4. Bagă la cuptor 25 minute la 200˚C.
  5. Încinge 1-2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie, apoi așază jumătățile de lime cu partea tăiată în jos. Sotează.
  6. Servește somonul împreună cu jumătățile de lime prăjite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *