Somon cu sos alb și baby spanac

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Somonul este unul din peștii noștri preferați, iar la tigaie este excelent! Mai ales când este însoțit de un delicios sos de smântână. Sosul mai are unt din belșug și este aromat cu usturoi, roșii uscate și parmezan. La final, am mai adăugat puțin spanac pentru că simțeam nevoia de încă o legumă. Pregătiți-vă în această seară pentru un preparat plin de savoare.

Ingrediente necesare pentru somon cu sos alb și baby spanac

450 grame somon, două fileuri

sare

piper

2 linguri ulei de măsline

1 lingură unt

5 căței usturoi, zdrobiți

1 ceapă, tocată

30 grame roșii uscate

1 cană supă de legume

150 ml smântână de gătit

50 grame baby spanac

50 grame parmezan, ras

pătrunjel

Cum să gătești somon cu sos alb și baby spanac

  1. Așază fileurile de somon pe suprafața de lucru și asezonează-le cu sare și piper.
  2. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu spre mare.
  3. Adaugă fileurile de somon și prăjește-le timp de 5-6 minute pe parte. Scoate-le apoi pe un prosop de hârtie.
  4. Redu flacăra la tigaia în care ai gătit somonul și topește puțin unt. Adaugă ceapa, usturoiul și călește-le timp de 2 minute.
  5. Adaugă roșiile uscate și amestecă bine. Toarnă supa de legume și smântâna, apoi asezonează cu sare și piper.
  6. Omogenizează sosul, apoi adaugă spanacul, fileurile de somon și parmezanul ras.
  7. Gătește totul timp de 8 minute la foc mic și la final, presară puțin pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *