Somon en papillote

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 3 porții

A găti „en papillote”, adică în hârtie, este cam același lucru cu a găti la aburi. Se păstrează nu numai toate aromele, dar și nutrienții din alimente. Prin urmare, vei servi somonul sărac în carbohidrați, aromatizat cu lămâie, busuioc și ulei de măsline. Un regal!

Ingrediente necesare pentru somon en papillote

200 grame somon (3 fileuri)
1 lingură ulei de măsline
sare de mare
piper
1 lămâie mare, felii
1 mână busuioc proaspăt

Cum să prepari somon en papillote

  1. Unge fileurile cu ulei de măsline, sare de mare și piper.
  2. Așază pe o hârtie pergament 3 felii de lămâie, iar peste ele pune un file. Ornează cu frunze de busuioc și cu o altă felie de lămâie, apoi împachetează și leagă la gură punguța astfel formată. Procedează la fel cu fileurile rămase.
  3. Transferă pachețelele într-un vas de copt și bagă-le la cuptor 20 minute la 200⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *