Somon glazurat în sos roșu
Îți place somonul și îl consumi des pentru că știi că e sănătos? Ca să nu te plictisești, învață să-l gătești cât mai variat. Cum ar fi, să-i faci o glazură din sos de roșii, aromată cu usturoi, rozmarin, busuioc și lămâie. Se face extrem de rapid și ușor!
Ingrediente necesare pentru somon glazurat în sos roșu
3 linguri pasta de roșii
1 lingură fulgi de usturoi
1 lingură rozmarin uscat
1 linguriță busuioc uscat
1 lingură ulei de măsline
1 lingură suc de lămâie
sare
piper
400 grame somon (2 fileuri)
Cum să prepari somon glazurat în sos roșu
- Preîncălzește cuptorul la 200⁰C.
- Pune toate ingredientele pentru sos într-un bol, asezonează cu sare și piper după gust și amestecă bine.
- Pune hârtie de copt pe fundul unei tăvi și așază fileurile de somon în tavă.
- Unge somonul cu sosul roșu, folosind o pensulă de bucătărie.
- Dă somonul la cuptor pentru 15 minute.