Somon glazurat în sos roșu

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • 2 porții

Îți place somonul și îl consumi des pentru că știi că e sănătos? Ca să nu te plictisești, învață să-l gătești cât mai variat. Cum ar fi, să-i faci o glazură din sos de roșii, aromată cu usturoi, rozmarin, busuioc și lămâie. Se face extrem de rapid și ușor!

Ingrediente necesare pentru somon glazurat în sos roșu

3 linguri pasta de roșii

1 lingură fulgi de usturoi

1 lingură rozmarin uscat

1 linguriță busuioc uscat

1 lingură ulei de măsline

1 lingură suc de lămâie

sare

piper

400 grame somon (2 fileuri)

Cum să prepari somon glazurat în sos roșu

  1. Preîncălzește cuptorul la 200⁰C.
  2. Pune toate ingredientele pentru sos într-un bol, asezonează cu sare și piper după gust și amestecă bine.
  3. Pune hârtie de copt pe fundul unei tăvi și așază fileurile de somon în tavă.
  4. Unge somonul cu sosul roșu, folosind o pensulă de bucătărie.
  5. Dă somonul la cuptor pentru 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *