Somon la cuptor cu citrice și sos de rodie

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 2 porții

Somonul la cuptor este acea rețetă simplă și ușor de făcut, care ne salvează în serile când nu avem prea multe idei despre ce să gătim. Haideți să îi dăm însă un plus de savoare, combinându-l cu câteva felii de citrice. Aromează-l cu condimente precum cimbru, condimente cajun și sirop de rodie. Cu totul o să fie gata în maximum 30 de minute.

Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu citrice și sos de rodie

1 mandarină, felii subțiri

1 lămâie, felii subțiri

½ grepfrut, felii subțiri

1 lime, felii subțiri

½ portocală, felii subțiri

2 linguri ulei de măsline

2 lingurițe mix de condimente cajun

2 linguri sirop de rodie

2 frunze de cimbru

500 grame somon

sare

piper

 

 

Cum să prepari somon la cuptor cu citrice și sos de rodie

  1. Adaugă într-un bol uleiul de măsline împreună cu condimentele cajun și siropul de rodie.
  2. Așază feliile de citrice într-un vas termorezistent și asezonează cu puțin cimbru proaspăt.
  3. Așază somonul deasupra și unge-l cu sosul de rodie. Asezonează cu sare și piper după gust.
  4. Dă somonul la cuptor pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius.
  5. Rupe somonul în bucățele mici și servește-l cu citricele coapte și sosul de rodie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *