Somon la cuptor cu năut picant
Somonul la cuptor? Pentru unii ceva banal, pentru alții o masă pe care de-abia o așteaptă. Indiferent de care parte vă situați, somonul face parte din acele produse pe care este bine să le consumați pentru cantitățile lui generoase de acizi grași omega 3. I-am pregătit de asemenea și o garnitură interesantă, de năut aromat cu tot felul de condimente.
Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu năut picant
400 grame somon
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
250 grame năut
1 lingură ulei
1 linguriță boia afumată
2 linguri maioneză
1 linguriță chives tocat
1 lingură pătrunjel tocat
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță smântână
Cum să prepari somon la cuptor cu năut picant
- Așază somonul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Toarnă puțin ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
- Dă somonul la cuptor pentru 12 minute la 180 de grade Celsius.
- Între timp, adaugă năutul într-un vas termorezistent alături de puțin ulei, boia afumată, sare și piper.Dă la cuptor pentru 20 de minute la 190 de grade Celsius.
- Pentru sos, amestecă maioneza împreună cu chives, pătrunjel, usturoi și smântână.
- Servește somonul pe pat de năut, împreună cu sosul de maioneză.