Somon la cuptor cu năut picant

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Somonul la cuptor? Pentru unii ceva banal, pentru alții o masă pe care de-abia o așteaptă. Indiferent de care parte vă situați, somonul face parte din acele produse pe care este bine să le consumați pentru cantitățile lui generoase de acizi grași omega 3. I-am pregătit de asemenea și o garnitură interesantă, de năut aromat cu tot felul de condimente.

Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu năut picant

400 grame somon

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

250 grame năut

1 lingură ulei

1 linguriță boia afumată

2 linguri maioneză

1 linguriță chives tocat

1 lingură pătrunjel tocat

1 linguriță usturoi pudră

1 linguriță smântână

 

Cum să prepari somon la cuptor cu năut picant

  1. Așază somonul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  2. Toarnă puțin ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
  3. Dă somonul la cuptor pentru 12 minute la 180 de grade Celsius.
  4. Între timp, adaugă năutul într-un vas termorezistent alături de puțin ulei, boia afumată, sare și piper.Dă la cuptor pentru 20 de minute la 190 de grade Celsius.
  5. Pentru sos, amestecă maioneza împreună cu chives, pătrunjel, usturoi și smântână.
  6. Servește somonul pe pat de năut, împreună cu sosul de maioneză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *