Somon la cuptor cu salsa de mango și rodie
Somonul poate fi gătit în multe feluri, dar cel mai sănătos este la cuptor. Ca să fie mai gustos, fă-i o crustă de coriandru și usturoi. Vrei o experiență gastronomică diferită? Servește somonul cu o salsa dulce, din mango, rodie și coacăze deshidratate.
Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu salsa de mango și rodie
Pentru salsa:
1 lingură semințe de coriandru
1 linguriță suc de lime
1 ardei iute roșu, feliat
2 căței de usturoi
sare
piper
1 mango, tăiat cuburi mici
2 linguri semințe de rodie
1 ceapă verde, tăiată felii subțiri
1 linguriță coacăze deshidratate
Pentru somon:
1 lingură semințe de coriandru
1 linguriță suc de lime
2 căței de usturoi
sare
piper
400 grame somon (2 fileuri)
Cum să prepari somon la cuptor cu salsa de mango și rodie
Pentru salsa:
- Pune într-un bol mic semințele de coriandru, sucul de lime și ardeiul iute. Zdrobește usturoiul și presară sare și piper. Amestecă.
- Pune într-un alt bol, mai mare, cuburile de mango, semințele de rodie, ceapa verde, coacăzele deshidratate și, la final, amestecul cu semințe de coriandru.
- Asezonează cu sare și piper, amestecă, apoi acoperă bolul cu folie de plastic. Lasă salsa de mango la frigider până a doua zi.
Pentru somon:
- A doua zi, preîncălzește cuptorul la 260⁰C.
- Pune într-un bol mic semințele de coriandru, sucul de lime, usturoiul zdrobit, sare și piper. Amestecă totul.
- Pune hârtie de copt pe fundul unui vad termorezistent, apoi așază fileurile de somon deasupra.
- Pune amestec de semințe de coriandru peste somon, apoi dă la cuptor pentru 13-15 minute, până când somonul este gata și formează deasupra o crustă.
- Servește somonul cu salsa de fructe și felii de lime.