Somon la cuptor cu salsa de mango și rodie

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 2 porții

Somonul poate fi gătit în multe feluri, dar cel mai sănătos este la cuptor. Ca să fie mai gustos, fă-i o crustă de coriandru și usturoi. Vrei o experiență gastronomică diferită? Servește somonul cu o salsa dulce, din mango, rodie și coacăze deshidratate.

Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu salsa de mango și rodie

Pentru salsa:

1 lingură semințe de coriandru

1 linguriță suc de lime

1 ardei iute roșu, feliat

2 căței de usturoi

sare

piper

1 mango, tăiat cuburi mici

2 linguri semințe de rodie

1 ceapă verde, tăiată felii subțiri

1 linguriță coacăze deshidratate

Pentru somon:

1 lingură semințe de coriandru

1 linguriță suc de lime

2 căței de usturoi

sare

piper

400 grame somon (2 fileuri)

Cum să gătești somon la cuptor cu salsa de mango și rodie

Pentru salsa:

  1. Pune într-un bol mic semințele de coriandru, sucul de lime și ardeiul iute. Zdrobește usturoiul și presară sare și piper. Amestecă.
  2. Pune într-un alt bol, mai mare, cuburile de mango, semințele de rodie, ceapa verde, coacăzele deshidratate și, la final, amestecul cu semințe de coriandru.
  3. Asezonează cu sare și piper, amestecă, apoi acoperă bolul cu folie de plastic. Lasă salsa de mango la frigider până a doua zi.

Pentru somon:

  1. A doua zi, preîncălzește cuptorul la 260⁰C.
  2. Pune într-un bol mic semințele de coriandru, sucul de lime, usturoiul zdrobit, sare și piper. Amestecă totul.
  3. Pune hârtie de copt pe fundul unui vad termorezistent, apoi așază fileurile de somon deasupra.
  4. Pune amestec de semințe de coriandru peste somon, apoi dă la cuptor pentru 13-15 minute, până când somonul este gata și formează deasupra o crustă.
  5. Servește somonul cu salsa de fructe și felii de lime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *