Somon la cuptor cu sos de muștar
Unul din cei mai gustoși și sănătoși pești care există este somonul, poate că știai. Hai să gustăm un pic din această adevărată hrană pentru creier, servind-o cu un sos de muștar cu lămâie iuțit cu usturoi și aromatizat cu cimbru și rozmarin. Pregătește cuptorul!
Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu sos de muștar
1 lingură muștar Dijon
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță cimbru, mărunțit
1 linguriță rozmarin, mărunțit
2 lingurițe suc de lămâie
sare de mare
piper
½ kg somon (2 fileuri)
felii de lămâie
crenguțe de rozmarin
crenguțe de cimbru
½ ceapă roșie, mărunțită
Cum să prepari somon la cuptor cu sos de muștar
- Într-un castron mic, amestecă muștarul cu usturoiul, cimbrul, rozmarinul și sucul de lămâie, asezonând cu sare și piper.
- Unge fileurile cu acest sos și pune-le într-o tigaie cu mâner termorezistent sau într-un vas de copt.
- Mai adaugă câteva felii de lămâie, pune crenguțe de rozmarin și cimbru și presară cu ceapă mărunțită, apoi bagă la cuptor 8 minute la 180˚C.