Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu sos de muștar
1 lingură muștar Dijon
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță cimbru, mărunțit
1 linguriță rozmarin, mărunțit
2 lingurițe suc de lămâie
sare de mare
piper
½ kg somon (2 fileuri)
felii de lămâie
crenguțe de rozmarin
crenguțe de cimbru
½ ceapă roșie, mărunțită
Cum să gătești somon la cuptor cu sos de muștar
- Într-un castron mic, amestecă muștarul cu usturoiul, cimbrul, rozmarinul și sucul de lămâie, asezonând cu sare și piper.
- Unge fileurile cu acest sos și pune-le într-o tigaie cu mâner termorezistent sau într-un vas de copt.
- Mai adaugă câteva felii de lămâie, pune crenguțe de rozmarin și cimbru și presară cu ceapă mărunțită, apoi bagă la cuptor 8 minute la 180˚C.