Somon la cuptor cu sos de muștar

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 2 porții

Unul din cei mai gustoși și sănătoși pești care există este somonul, poate că știai. Hai să gustăm un pic din această adevărată hrană pentru creier, servind-o cu un sos de muștar cu lămâie iuțit cu usturoi și aromatizat cu cimbru și rozmarin. Pregătește cuptorul!

Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu sos de muștar

1 lingură muștar Dijon
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță cimbru, mărunțit
1 linguriță rozmarin, mărunțit
2 lingurițe suc de lămâie
sare de mare
piper
½ kg somon (2 fileuri)
felii de lămâie
crenguțe de rozmarin
crenguțe de cimbru
½ ceapă roșie, mărunțită

Cum să prepari somon la cuptor cu sos de muștar

  1. Într-un castron mic, amestecă muștarul cu usturoiul, cimbrul, rozmarinul și sucul de lămâie, asezonând cu sare și piper.
  2. Unge fileurile cu acest sos și pune-le într-o tigaie cu mâner termorezistent sau într-un vas de copt.
  3. Mai adaugă câteva felii de lămâie, pune crenguțe de rozmarin și cimbru și presară cu ceapă mărunțită, apoi bagă la cuptor 8 minute la 180˚C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *