Somon la cuptor cu sos de soia și portocală
Despre carnea de somon se spune că este una dintre cele mai nutritive, în special pentru creierul celui care o consumă regulat. De aceea un pic de somon la cuptor n-ar strica, nu? Numai că te sfătuim ca, înainte de a-l băga în cuptor pentru 10-15 minute, să-l marinezi într-un amestec de sos de soia, suc de portocale, usturoi și ghimbir. Marinada o vei fierbe apoi un pic și o vei folosi pe post de sos.
Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu sos de soia și portocală
600-700 grame somon file (3 bucăți)
2 linguri sos de soia
¼ cană suc de portocale
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță ghimbir, ras
Cum să prepari somon la cuptor cu sos de soia și portocală
- Pune fileurile într-o pungă resigilabilă (ziplock), adaugă sosul de soia, sucul de portocale, usturoiul și ghimbirul, amestecă, apoi lasă la marinat 60 minute.
- Transferă fileurile marinate într-un vas de copt și bagă la cuptor 12 minute la 190˚C.
- Toarnă într-o cratiță lichidul în care s-au marinat fileurile și dă-l în clocot. Ia sosul de pe foc.
- Servește peștele cu sos deasupra.