Somon la grătar

  • Dificultate: Foarte mică
  • 20 de minute
  • 2 porții

Ce poate fi mai ușor decât să prăjești un somon la grătar sau pe grill? Totul este să-l aromatizezi cum trebuie înainte, dar și în timpul coacerii. De aceea, mai întâi îl dăm cu sare de mare, piper și ulei de măsline, iar apoi îl lăsăm pe grătar împreună cu felii de lămâie.

Ingrediente necesare pentru somon la grătar

½ kg file de somon (cu piele)
sare de mare
piper
ulei de măsline
1 lămâie, felii groase

Cum să prepari somon la grătar

  1. Presară fileul cu sare de mare și piper și unge-l cu ulei de măsline.
  2. Pune-l pe grill împreună cu feliile de lămâie, acoperă și lasă 15 minute pe ambele părți.
  3. Feliile de lămâie vor trebui scoase mai devreme pentru a nu se arde, apoi se vor servi împreună cu somonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *