Somon la tigaie cu sos de roșii și ceapă

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 2 porții

Somon la tigaie dorește cineva? Îl vom servi cu un sos gros dintr-o roșie opărită, decojită și tăiată cubulețe, amestecată cu o ceapă roșie, mărunțită și ea. Și fiindcă sosului îi mai trebuia ceva, am completat cu ceapă verde, busuioc, tarhon, suc de lămâie și oțet balsamic. Acrișor, aromat și ușor iute, așa cum îi stă bine unui sos.

Ingrediente necesare pentru somon la tigaie cu sos de roșii și ceapă

4 lingurițe ulei de măsline extra virgin
300 grame file de somon
sare
1 roșie
1 ceapă roșie, cubulețe
busuioc proapăt, tocat
tarhon proaspăt, tocat
1 ceapă verde, tocată
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță oțet balsamic

Somon la tigaie cu sos de roșii și ceapă - mod de preparare

  1. Încinge 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie, adaugă somonul și sărează.
  2. Stropește cu încă o linguriță de ulei și gătește 30 secunde pe fiecare parte.
  3. Opărește roșia 1 minut, într-o oală cu apă în care ai presărat și un pic de sare.
  4. Decojește-o și tai-o cubulețe.
  5. Transferă roșia într-un castron, adăugând ceapa roșie și asezonând cu busuioc și tarhon. Pune și ceapa verde și stropește totul cu sucul de lămâie, cu uleiul de măsline rămas și cu oțetul balsamic. Amestecă.
  6. Servește fileurile împreună cu sosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *