Ingrediente necesare pentru somon la tigaie cu sos de roșii și ceapă
4 lingurițe ulei de măsline extra virgin
300 grame file de somon
sare
1 roșie
1 ceapă roșie, cubulețe
busuioc proapăt, tocat
tarhon proaspăt, tocat
1 ceapă verde, tocată
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță oțet balsamic
Cum să gătești somon la tigaie cu sos de roșii și ceapă
- Încinge 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie, adaugă somonul și sărează.
- Stropește cu încă o linguriță de ulei și gătește 30 secunde pe fiecare parte.
- Opărește roșia 1 minut, într-o oală cu apă în care ai presărat și un pic de sare.
- Decojește-o și tai-o cubulețe.
- Transferă roșia într-un castron, adăugând ceapa roșie și asezonând cu busuioc și tarhon. Pune și ceapa verde și stropește totul cu sucul de lămâie, cu uleiul de măsline rămas și cu oțetul balsamic. Amestecă.
- Servește fileurile împreună cu sosul.