Somon la tigaie cu sos de unt și usturoi

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 4 porții

Dacă urmezi dieta Keto și ai poftă de somon, fă așa: prăjește somonul în tigaie în unt ghee, la foc vioi, pe toate părțile, dar nu mai mult de 2 minute. Unge-l cu un sos făcut tot cu ghee și asezonat cu usturoi, cimbru și sare de mare, apoi uită de fileuri în cuptor exact cât trebuie. Dar nu mai mult!

Ingrediente necesare pentru somon la tigaie cu sos de unt și usturoi

3-4 linguri ghee
3 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță cimbru
sare de mare
7-800 grame somon (4 fileuri a câte 150-200 grame)

Somon la tigaie cu sos de unt și usturoi - mod de preparare

  1. Pune cam jumătatea din cantitatea de ghee într-un mic castron, împreună cu usturoiul și cimbrul. Asezonează cu sare de mare și amestecă.
  2. Într-o tigaie cu mâner termorezistent, încinge la foc potrivit spre mare ghee-ul rămas și pune fileurile. Prăjește 1-2 minute pe fiecare parte.
  3. Lasă apoi la cuptor 12 minute la 170⁰C. Servește cu lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *