Somon marinat (Gravlax)

  • Dificultate: Medie
  • 15 minute
  • 6 porții

Gravlax-ul este un aperitiv originar din zona Europei de Nord, care constă în somon marinat cu diferite ingrediente. Noi am folosit un amestec de sfeclă, sare și zahăr, și am aromat totul cu mărar, coajă de lămâie și hrean. Carnea de somon împrumută aceste arome și se transformă într-un aperitiv pe care îl poți servi cu o grămadă de ingrediente interesante.

Ingrediente necesare pentru somon marinat (Gravlax)

1 sfeclă, cubulețe

1 legătură mărar

2 linguri sare

2 linguri zahăr brun

30 ml vodka

1 lingură hrean, ras

1 linguriță coajă de lămâie rasă

500 grame file de somon

 

Cum să prepari somon marinat (Gravlax)

  1. Adaugă sfecla, mărarul, sarea, zahărul și vodka într-un blender. Pasează până se omogenizează.
  2. Adaugă hreanul și coaja de lămâie și amestecă cu o linguriță.
  3. Așază somonul pe un platou sau o farfurie. Îmbracă-l cu amestecul de sfeclă și hrean, acoperă-l cu folie și dă-l la frigider pentru 36 de ore.
  4. Scoate somonul de la frigider și servește-l tăiat în felii subțiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *