Sote de ciuperci pleurotus
Acest sote de ciuperci este atât de bun, încât îți va fi greu să te oprești din a-l mânca. Am folosit ciuperci pleurotus, pentru un plus de savoare, și le-am gătit într-un sos delicios de smântână, aromat cu usturoi, unt cu verdețuri și două tipuri de piper. Nu că ne lăudăm, dar acest preparat ne-a ieșit de minune.
Ingrediente necesare pentru sote de ciuperci pleurotus
1 lingură ulei de măsline
1 lingură unt cu verdețuri
500 grame ciuperci pleurotus, fâșii subțiri
1 ceapă verde, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
150 ml smântână pentru gătit
75 ml vin alb
½ linguriță piper verde
½ linguriță piper alb
½ linguriță boia
sare
1 lingură pătrunjel, tocat
Cum să prepari sote de ciuperci pleurotus
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și topește untul cu verdețuri.
- Adaugă ciupercile pleurotus și ceapa verde și usturoiul.
- Toarnă smântâna pentru gătit și vinul alb. Asezonează cu sare și condimente.
- Amestecă bine și gătește la foc mic timp de 15 minute.
- La final, poți adăuga și puțin pătrunjel.