Sote de ciuperci pleurotus

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 2 porții

Acest sote de ciuperci este atât de bun, încât îți va fi greu să te oprești din a-l mânca. Am folosit ciuperci pleurotus, pentru un plus de savoare, și le-am gătit într-un sos delicios de smântână, aromat cu usturoi, unt cu verdețuri și două tipuri de piper. Nu că ne lăudăm, dar acest preparat ne-a ieșit de minune.

Ingrediente necesare pentru sote de ciuperci pleurotus

1 lingură ulei de măsline

1 lingură unt cu verdețuri

500 grame ciuperci pleurotus, fâșii subțiri

1 ceapă verde, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

150 ml smântână pentru gătit

75 ml vin alb

½ linguriță piper verde

½ linguriță piper alb

½ linguriță boia

sare

1 lingură pătrunjel, tocat

 

Cum să prepari sote de ciuperci pleurotus

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și topește untul cu verdețuri.
  2. Adaugă ciupercile pleurotus și ceapa verde și usturoiul.
  3. Toarnă smântâna pentru gătit și vinul alb. Asezonează cu sare și condimente.
  4. Amestecă bine și gătește la foc mic timp de 15 minute.
  5. La final, poți adăuga și puțin pătrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *