Souffle cu ton și ricotta
Un sufleu e bun și dimineața la micul dejun și la masa de prânz. Mai ales dacă are cam de toate în el. Are carne (ton), are verdețuri și legume (ceapă verde, pastă de roșii), are brânză (ricotta) și, ca orice sufleu, are ouă (albușuri și gălbenușuri).
Ingrediente necesare pentru souffle cu ton și ricotta
4 albușuri
2 lingurițe pastă de tomate
2-3 linguri ricotta fără grăsimi
1 ceapă verde, tocată
4 gălbenușuri
200 grame ton
Cum să prepari souffle cu ton și ricotta
- Bate albușurile până obții o consistență cremoasă.
- În alt castron, amestecă pasta de roșii cu ricotta și ceapa verde.
- Pune și gălbenușurile și continuă să amesteci. Procedează la fel cu tonul.
- Adaugă treptat crema de albușuri, omogenizând.
- Transferă compoziția în căni pentru sufleuri sau în castronașe.
- Bagă la cuptor 40 minute la 160⁰C.