Spaghete cu legume

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Să mănânci spaghete simple, înseamnă să nu le pui în valoare. Noi le vom servi pe ale noastre cu legume gătite în ulei de măsline cu ceapă și usturoi călite: ardei grași, vânătă și zucchini. Cât despre spaghete, le-am ales pe cele din grâu integral, amestecate cu un picuț de vin roșu și oțet din vin roșu și cu muștar boabe.

Ingrediente necesare pentru spaghete cu legume

3 lingurițe ulei de măsline extra virgin
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 ceapă, mărunțită
cimbru, tocat
1 ardei gras galben, cubulețe
1 ardei gras roșu, cubulețe
1/2 vânătă, cubulețe
1 zucchini, cubulețe
sare
foi de dafin
1/4 cană suc de tomate
1 lingură pătrunjel, tocat
5 roșii cherry, tăiate pe sfert sau pe jumătate
sare
150 grame spaghete integrale
1 lingură vin roșu
1 linguriță oțet din vin roșu
1 linguriță muștar boabe

Spaghete cu legume - mod de preparare

  1. Călește usturoiul și ceapa în ulei de măsline (1 linguriță), asezonând totul cu un pic de cimbru.
  2. Adaugă ardeii grași, amestecă, apoi gătește acoperit 2-3 minute.
  3. Completează cu vânăta și zucchini și pune un pic de sare. Aruncă 2-3 foi de dafin și toarnă deasupra sucul de tomate.
  4. Amestecă bine, apoi gătește acoperit 10-12 minute.
  5. Mai adaugă pătrunjelul și roșiile cherry, amestecă, apoi ia de pe foc.
  6. Fierbe spaghetele 10-12 minute în apă cu sare.
  7. Strecoară-le și amestecă-le cu uleiul de măsline rămas, cu vinul roșu, oțetul și muștarul.
  8. Servește-le calde împreună cu legumele și cu parmezan ras deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *