Spaghete cu spanac
Nu tot ce este cu spaghete este bucătărie italiană, deși până la urmă, datorită ingredientului principal, tot de acolo își trage seva. Însă spaghetele de față ne-au fost inspirate chiar de o rețetă din “cucina italiana”. Dar deoarece ne place să testăm, ne-am gândit că merge mai bine parmezan în loc de pecorino. Prin urmare zis și făcut: spaghetele noastre cu spanac și alte bunătăți la care nici nu te-ai gândi.
Ingrediente necesare pentru spaghete cu spanac
sare
200-250 grame spaghete
30-50 grame unt
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
200-250 grame spanac fiert
1 lingură ulei de măsline
1 lingură apă
1 cană smântână de gătit
sare
piper
1 cană parmezan ras
2-3 linguri nuci mărunțite
Cum să prepari spaghete cu spanac
- Fierbe spaghetele în apă cu sare într-o oală acoperită, timp de 10-12 minute.
- Topește untul într-o tigaie la foc mic, adaugă usturoiul și amestecă.
- Adaugă spanacul, uleiul de măsline, apa și smântâna de gătit și asezonează cu sare și piper. Gătește 5-6 minute sau până se mai îngroașă.
- Pune și parmezanul și omogenizează.
- Adaugă spaghetele fierte și nucile, amestecă și servește imediat.