Spaghete cu spanac

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 2 porții

Nu tot ce este cu spaghete este bucătărie italiană, deși până la urmă, datorită ingredientului principal, tot de acolo își trage seva. Însă spaghetele de față ne-au fost inspirate chiar de o rețetă din “cucina italiana”. Dar deoarece ne place să testăm, ne-am gândit că merge mai bine parmezan în loc de pecorino. Prin urmare zis și făcut: spaghetele noastre cu spanac și alte bunătăți la care nici nu te-ai gândi.

Ingrediente necesare pentru spaghete cu spanac

sare
200-250 grame spaghete
30-50 grame unt
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
200-250 grame spanac fiert
1 lingură ulei de măsline
1 lingură apă
1 cană smântână de gătit
sare
piper
1 cană parmezan ras
2-3 linguri nuci mărunțite

Cum să prepari spaghete cu spanac

  1. Fierbe spaghetele în apă cu sare într-o oală acoperită, timp de 10-12 minute.
  2. Topește untul într-o tigaie la foc mic, adaugă usturoiul și amestecă.
  3. Adaugă spanacul, uleiul de măsline, apa și smântâna de gătit și asezonează cu sare și piper. Gătește 5-6 minute sau până se mai îngroașă.
  4. Pune și parmezanul și omogenizează.
  5. Adaugă spaghetele fierte și nucile, amestecă și servește imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *