„Spaghete” din zucchini cu creveți
Fructele de mare, peștele, salatele, toate merg bine asezonate cu ceva acrișor. Pentru acești creveți făcuți pe grill și serviți cu zucchini tăiat „spaghete”, am preparat un dressing din lime și portocală (coajă rasă și suc) cu usturoi și pătrunjel și îndulcit cu miere. Încerci?
Ingrediente necesare pentru „Spaghete” din zucchini cu creveți
1 linguriță coajă rasă de lime
1 linguriță coajă rasă de portocală
2 căței de usturoi, zdrobiți
1-2 linguri pătrunjel, tocat
1 lingură suc de lime
3-4 linguri suc de portocale
2 lingurițe miere
sare de mare
piper
1 lingură ulei de măsline
300 grame creveți
1 zucchini
Cum să prepari „Spaghete” din zucchini cu creveți
- Amestecă într-un castron coaja rasă de lime și de portocală cu usturoiul, pătrunjelul, sucul de lime și cel de portocală și mierea. Totodată, asezonează cu sare de mare și piper și adaugă și uleiul de măsline.
- Toarnă cam jumătate din acest dressing într-un castron, peste creveți. Amestecă, acoperă cu folie de plastic și lasă la marinat 1 oră.
- Stropește grill-ul cu un pic de ulei de măsline, pune creveții, acoperă și lasă-i 4-6 minute.
- Taie zucchini folosind un tăietor de legume în spirală, apoi stoarce ușor.
- Stropește cu dressing-ul rămas și servește cu creveți.