„Spaghete” din zucchini cu sos de migdale

  • Dificultate: Medie
  • 15 minute
  • 2 porții

Denumirea de „spaghete” are legătură numai cu elementul vizual; am tăiat zucchini-ul cu un tăietor de legume în spirală (se găsesc și la noi). Altfel, nu există pic de gluten în mâncarea noastră. Este un fel principal vegetarian sau o garnitură, cum dorești. Oricum ar fi, l-am aromatizat frumos.

Ingrediente necesare pentru „Spaghete” din zucchini cu sos de migdale

1 zucchini
1 lingură ulei de susan
2 cepe verzi, tocate
¼ cană supă de pui
2 lingurițe sos de soia
2-3 lingurițe oțet din cidru de mere
2-3 lingurițe sirop de arțar
2-3 lingurițe sos sriracha
3 linguri unt de migdale
migdale zdrobite (pentru servire)

Cum să gătești „Spaghete” din zucchini cu sos de migdale

  1. Taie zucchini-ul cu tăietorul în spirală.
  2. Călește ceapa verde în uleiul de susan, adăugând treptat supa de pui, sosul de soia, oțetul din cidru, siropul de arțar și sosul sriracha.
  3. Adaugă untul de migdale și gătește câteva minute până obții un sos.
  4. Adaugă și zucchini și amestecă bine, apoi ia de pe foc.
  5. Servește mâncarea caldă, presărată cu migdale zdrobite.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *