„Spaghete” din zucchini cu sos de migdale
Denumirea de „spaghete” are legătură numai cu elementul vizual; am tăiat zucchini-ul cu un tăietor de legume în spirală (se găsesc și la noi). Altfel, nu există pic de gluten în mâncarea noastră. Este un fel principal vegetarian sau o garnitură, cum dorești. Oricum ar fi, l-am aromatizat frumos.
Ingrediente necesare pentru „Spaghete” din zucchini cu sos de migdale
1 zucchini
1 lingură ulei de susan
2 cepe verzi, tocate
¼ cană supă de pui
2 lingurițe sos de soia
2-3 lingurițe oțet din cidru de mere
2-3 lingurițe sirop de arțar
2-3 lingurițe sos sriracha
3 linguri unt de migdale
migdale zdrobite (pentru servire)
Cum să prepari „Spaghete” din zucchini cu sos de migdale
- Taie zucchini-ul cu tăietorul în spirală.
- Călește ceapa verde în uleiul de susan, adăugând treptat supa de pui, sosul de soia, oțetul din cidru, siropul de arțar și sosul sriracha.
- Adaugă untul de migdale și gătește câteva minute până obții un sos.
- Adaugă și zucchini și amestecă bine, apoi ia de pe foc.
- Servește mâncarea caldă, presărată cu migdale zdrobite.