Spaghetti Alla Puttanesca

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • 2 porții

Spaghetele astea delicioase își au originea în Campania și ce le face pe ele atât de speciale este amestecul de paste cu pește (anșoa în special), măsline, capere și usturoi. Bineînțeles, există variante, nimic nu e bătut în cuie. Avem ingrediente simple combinate cu măiestrie și gătite rapid, deci un exemplu tipic de bucătărie italiană.

Ingrediente necesare pentru spaghetti Alla Puttanesca

sare

200 grame spaghetti

1 linguriță ulei

2 căței de usturoi, zdrobiți

6 roșii cherry, tăiate în 4

1 lingură capere

1 cană sos de roșii

2 linguri măsline, fără sâmburi

2 anșoa

piper

Cum să prepari spaghetti Alla Puttanesca

  1. Umple o oală pe jumătate cu apă și dă-o în clocot.
  2. Adaugă spaghetele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie mai adâncă la foc potrivit.
  4. Adaugă treptat și amestecă usturoiul, roșiile și caperele.
  5. Adaugă sosul de roșii și amestecă. Procedează la fel cu măslinele și anșoa, apoi asezonează cu sare și piper.
  6. Strecoară spaghetele și varsă-le în tigaie.
  7. Amestecă și gătește 2-3 minute. Servește-le calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *