Stir-fry cu pui, legume si nuci

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 2 porții

Bucătăria asiatică este cunoscută pentru faptul că este foarte gustoasă, folosește ingrediente proaspete și are timp de gătire reduși. Astfel, este perfectă pentru zilele în care suntem pe grabă. Acest stir-fry se face de asemenea foarte ușor, astfel că îl recomandăm acelora dintre voi care sunt începători în ale gătitului.

Ingrediente necesare pentru stir-fry cu pui, legume si nuci

50 grame nuci

2 lingurițe sos de soia

1 linguriță miere

1 linguriță suc de lime

2 lingurițe ulei

1 ardei gras, tăiat julienne

1 ceapă, tăiată julienne

300 grame piept de pui, fâșii subțiri

busuioc tocat

Cum să prepari stir-fry cu pui, legume si nuci

  1. Adaugă nucile într-o tavă de cuptor și coace-le timp de 10 minute la 180 de grade Celsius.
  2. Amestecă sosul de soia, mierea și sucul de lime într-un bol de dimeniuni mici.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și gătește ardeiul gras timp de 1-2 minute.
  4. Scoate ardeiul din tigaie și călește ceapa timp până capătă o culoare aurie. Adaugă pieptul de pui și ține-l pe foc timp de 12 minute.
  5. Adaugă ardeiul gras, amestecul de sos de soia și nucile coapte. Ține pe foc încă 5 minute si adaugă la final puțin busuioc tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *