Știucă umplută cu migdale, panko și pătrunjel

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 4 porții

Putem să umplem un pește cu aproape orice vrem noi, atâta timp cât ne place și este și hrănitor. De data asta este vorba de știucă, iar umplutura constă dintr-un amestec crocant de migdale, cimbru, pătrunjel tocat și panko, stropit cu ulei de măsline. Au un gust incredibil și merg de minune cu o mâncărică de legume.

Ingrediente necesare pentru Știucă umplută cu migdale, panko și pătrunjel

1 cană migdale
1 linguriță cimbru
½ cană pătrunjel, tocat
¼ cană panko
1 linguriță suc de lămâie
piper
sare
2 știuci, eviscerate
2 lingurițe ulei de măsline
2 felii lămâie

Cum să prepari Știucă umplută cu migdale, panko și pătrunjel

  1. Pune migdalele în mixer și zdrobește-le.
  2. Transferă migdalele într-un castron și amestecă-le cu cimbrul, pătrunjelul și panko.
  3. Stropește amestecul cu sucul de lămâie și asezonează-l cu sare și piper.
  4. Umple știucile cu cea mai mare parte a amestecului de migdale și fixează-le folosind scobitori și sfoară de bucătărie.
  5. Tapetează o tavă de copt cu hârtie cerată, așază peștele umplut înăuntru și stropește cu ulei de măsline.
  6. Presară cu amestecul de migdale și pătrunjel rămas și garnisește cu feliile de lămâie.
  7. Bagă la cuptor 45 de minute la 190⁰C.
  8. Servește-le cu o mâncare de legume și garnisite cu lămâie și pătrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *