Storceag

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 4 porții

Dacă n-ați auzit încă de storceag ar fi bine să-l încercați cât mai degrabă. Pentru un storceag clasic vă trebuie sturion, smântână și ou. Fierbeți legumele, adăugați sturionul, asezonați și gata: în 35-40 de minute veți avea o ciorbă ca-n Deltă.

Ingrediente necesare pentru storceag

2 litri apă

1 morcov, tăiat cubulețe

1 ceapă, mărunțită

piper

sare

2 cartofi, tăiați cuburi

1 kg sturion, tăiat bucăți

1 ou

100 grame smântână

mărar

 

Cum să prepari storceag

  1. Încălzește apa într-o oală la foc potrivit și adaugă legumele. Asezonează cu sare și piper, amestecă și dă în clocot.
  2. Adaugă sturionul și mai fierbe încă 20 de minute.
  3. Amestecă oul și smântâna într-un castron mic, adăugând în același timp și un pic de apă.
  4. Toarnă acest amestec în oală și omogenizează.
  5. Asezonează cu mărar și servește. Poți să mai pui smântână în funcție de gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *