Storceag
Dacă n-ați auzit încă de storceag ar fi bine să-l încercați cât mai degrabă. Pentru un storceag clasic vă trebuie sturion, smântână și ou. Fierbeți legumele, adăugați sturionul, asezonați și gata: în 35-40 de minute veți avea o ciorbă ca-n Deltă.
Ingrediente necesare pentru storceag
2 litri apă
1 morcov, tăiat cubulețe
1 ceapă, mărunțită
piper
sare
2 cartofi, tăiați cuburi
1 kg sturion, tăiat bucăți
1 ou
100 grame smântână
mărar
Cum să prepari storceag
- Încălzește apa într-o oală la foc potrivit și adaugă legumele. Asezonează cu sare și piper, amestecă și dă în clocot.
- Adaugă sturionul și mai fierbe încă 20 de minute.
- Amestecă oul și smântâna într-un castron mic, adăugând în același timp și un pic de apă.
- Toarnă acest amestec în oală și omogenizează.
- Asezonează cu mărar și servește. Poți să mai pui smântână în funcție de gust.