Stufat de miel

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore
  • 6 porții

Un preparat care nu lipsește de obicei de pe masa de Paște, acest stufat este o rețetă numai bună pentru a vă bucura de gustul deosebit al cărnii de miel. Și nu trebuie să fie neapărat Paștele pentru a îl găti. Preparatul nostru este puțin mai lichid, și are câteva twisturi surprinzătoare pe care de-abia așteptăm să le descoperiți.

Ingrediente necesare pentru stufat de miel

sare

1 linguriță cuișoare

2 morcovi, felii subțiri

1/2 țelină, cubulețe

1 praz, felii subțiri

1 cartof, cubulețe

700 grame pulpă de miel, cubulețe

10 grame anșoa

1 lingură suc de lămâie

2 lingură făină

3 linguri pătrunjel

 

Cum să gătești stufat de miel

  1. Umple cu apă o cratiță medie și pune-o la foc mediu.
  2. Adaugă un praf de sare, cuișoare, iar apoi morcovii, țelina, prazul și cartofii.
  3. Acoperă cu un capac și fierbe legumele timp de 30 de minute.
  4. Adaugă pulpa de miel, acoperă cu un capac și fierbe carnea timp de 60 de minute.
  5. Trece apoi supa prin strecurătoare și separă carnea de legume.
  6. Pune supa din nou la fiert și adaugă carnea de miel. Fierbe cu capac timp de 30 de minute.
  7. Rupe fileurile de anșoa și adaugă sucul de lămâie.
  8. La final, îngroașă stufatul cu făină și adaugă puțin pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *