Stufat de miel
Un preparat care nu lipsește de obicei de pe masa de Paște, acest stufat este o rețetă numai bună pentru a vă bucura de gustul deosebit al cărnii de miel. Și nu trebuie să fie neapărat Paștele pentru a îl găti. Preparatul nostru este puțin mai lichid, și are câteva twisturi surprinzătoare pe care de-abia așteptăm să le descoperiți.
Ingrediente necesare pentru stufat de miel
sare
1 linguriță cuișoare
2 morcovi, felii subțiri
½ țelină, cubulețe
1 praz, felii subțiri
1 cartof, cubulețe
700 grame pulpă de miel, cubulețe
10 grame anșoa
1 lingură suc de lămâie
2 lingură făină
3 linguri pătrunjel
Cum să prepari stufat de miel
- Umple cu apă o cratiță medie și pune-o la foc mediu.
- Adaugă un praf de sare, cuișoare, iar apoi morcovii, țelina, prazul și cartofii.
- Acoperă cu un capac și fierbe legumele timp de 30 de minute.
- Adaugă pulpa de miel, acoperă cu un capac și fierbe carnea timp de 60 de minute.
- Trece apoi supa prin strecurătoare și separă carnea de legume.
- Pune supa din nou la fiert și adaugă carnea de miel. Fierbe cu capac timp de 30 de minute.
- Rupe fileurile de anșoa și adaugă sucul de lămâie.
- La final, îngroașă stufatul cu făină și adaugă puțin pătrunjel tocat.