Ingrediente necesare pentru Șuberek (plăcintă tătărească)
400 grame făină
150 ml iaurt de băut
500 grame carne tocată de vită
1 legătură mentă, tocată
sare
piper
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
ulei pentru prăjit
Cum să gătești Șuberek (plăcintă tătărească)
- Mai întâi cerne făina printr-o sită direct într-un bol de dimensiune mare.
- Formează o gaură în mijlocul făinii, cu aspectul unei fântâni.
- Toarnă trepat iaurtul. Amestecă ușor cu o linguriță, pentru a aduce făina din exterior în interior. Fă-o până când se absoarbe lichidul.
- Formează cu mâinile un aluat omogen. Acoperă-l cu un prosop și dă-l la frigider timp de 60 de minute.
- Amestecă într-un bol carnea tocată, menta, sarea și piperul.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește ceapa timp de 1-2 minute. Adaugă carnea de vită și gătește-o timp de 10 minute, amestecând din când în când.
- Taie aluat în 8 bucăți egale și întinde-le cu făcălețul. Dă aluaturilor o formă rotundă.
- Umple aluatul cu 1-2 linguri de umplutură de carne pe o jumătate de aluat. Vino cu partea goală și folosește-o pentru a acoperi umplutura. Presează marginile cu o furculiță.
- Prăjește plăcintele în baie de ulei timp de 4-5 minute pe ambele părți.