Șuberek (plăcintă tătărească)

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții

Avem aici o plăcintă tătărească, un preparat tradițional din zona Dobrogei. Este o rețetă de plăcintă cu aluat făcut în casă, și prăjit. Are și umplutură de carne de vită, aromată cu mentă și condimente. Plăcinta va plăcea mai ales acelora dintre voi care sunteți fani ai bucătăriei arăbești, fiindcă șuberekul are câteva arome similare.

Ingrediente necesare pentru Șuberek (plăcintă tătărească)

400 grame făină

150 ml iaurt de băut

500 grame carne tocată de vită

1 legătură mentă, tocată

sare

piper

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

ulei pentru prăjit

Cum să gătești Șuberek (plăcintă tătărească)

  1. Mai întâi cerne făina printr-o sită direct într-un bol de dimensiune mare.
  2. Formează o gaură în mijlocul făinii, cu aspectul unei fântâni.
  3. Toarnă trepat iaurtul. Amestecă ușor cu o linguriță, pentru a aduce făina din exterior în interior. Fă-o până când se absoarbe lichidul.
  4. Formează cu mâinile un aluat omogen. Acoperă-l cu un prosop și dă-l la frigider timp de 60 de minute.
  5. Amestecă într-un bol carnea tocată, menta, sarea și piperul.
  6. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește ceapa timp de 1-2 minute. Adaugă carnea de vită și gătește-o timp de 10 minute, amestecând din când în când.
  7. Taie aluat în 8 bucăți egale și întinde-le cu făcălețul. Dă aluaturilor o formă rotundă.
  8. Umple aluatul cu 1-2 linguri de umplutură de carne pe o jumătate de aluat. Vino cu partea goală și folosește-o pentru a acoperi umplutura. Presează marginile cu o furculiță.
  9. Prăjește plăcintele în baie de ulei timp de 4-5 minute pe ambele părți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *