Ingrediente necesare pentru sufleu cu mere și caramel
2 mere
1 lingură zahăr brun
2 linguri esență de vanilie
1 linguriță scorțișoară
3 gălbenușuri
200 grame frișcă lichidă
200 grame zahăr
85 grame unt
3 albușuri
2 pișcoturi, fărâmițate
2 linguri coniac
Cum să gătești sufleu cu mere și caramel
- Curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri. Adaugă-le într-o tavă de cuptor și presară pe deasupra puțin zahăr, apoi o lingură de esență de vanilie și scorțișoară.
- Dă la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Mută conținutul tăvii într-un blender și pasează. Adaugă gălbenușurile și pasează din nou până se omogenizează.
- Încălzește frișca într-o cratiță la foc mic. Adaugă esența rămasă și 150 grame de zahăr.
- Ține pe foc și amestecă până când se topește zahărul.
- Adaugă untul și topește-l în tigaie.
- Mixează albușurile în timp ce adaugi treptat zahărul. Continuă până când obții o bezea tare.
- Amestecă merele pasate cu bezeaua.
- Unge un vas rotund de cuptor cu un diametru de aproximativ 10 cm cu unt. Adaugă puțin zahăr și pișcoturile zdrobite.
- Adaugă puțin coniac și apoi compoziția de sufleu.
- Repetă procesul cu încă un vas.
- Dă sufleurile la cuptor pentru 20 de minute, la 190 de grade Celsius.
- Servește preparatul cu sosul de caramel!