Sufleu cu mere și caramel

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 15 minute
  • 4 porții

Sufleul este o rețetă complexă apărută în bucătăriile din Franța secolului 18. A fost atât de apreciată încât și astăzi se gătește sub nenumărate forme. Cele mai cunoscute sunt sufleurile de ciocolată și de brânză, dar noi astăzi am pregătit unul ceva mai deosebit. Astfel că, dacă vreți să vă impresionați musafirii, acest sufleu este pentru voi.

Ingrediente necesare pentru sufleu cu mere și caramel

2 mere

1 lingură zahăr brun

2 linguri esență de vanilie

1 linguriță scorțișoară

3 gălbenușuri

200 grame frișcă lichidă

200 grame zahăr

85 grame unt

3 albușuri

2 pișcoturi, fărâmițate

2 linguri coniac

Cum să prepari sufleu cu mere și caramel

  1. Curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri. Adaugă-le într-o tavă de cuptor și presară pe deasupra puțin zahăr, apoi o lingură de esență de vanilie și scorțișoară.
  2. Dă la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
  3. Mută conținutul tăvii într-un blender și pasează. Adaugă gălbenușurile și pasează din nou până se omogenizează.
  4. Încălzește frișca într-o cratiță la foc mic. Adaugă esența rămasă și 150 grame de zahăr.
  5. Ține pe foc și amestecă până când se topește zahărul.
  6. Adaugă untul și topește-l în tigaie.
  7. Mixează albușurile în timp ce adaugi treptat zahărul. Continuă până când obții o bezea tare.
  8. Amestecă merele pasate cu bezeaua.
  9. Unge un vas rotund de cuptor cu un diametru de aproximativ 10 cm cu unt. Adaugă puțin zahăr și pișcoturile zdrobite.
  10. Adaugă puțin coniac și apoi compoziția de sufleu.
  11. Repetă procesul cu încă un vas.
  12. Dă sufleurile la cuptor pentru 20 de minute, la 190 de grade Celsius.
  13. Servește preparatul cu sosul de caramel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *