Supă americană de porumb (Corn chowder) cu somon
Această supă nu seamănă cu cele care se mănâncă pe meleagurile noastre, dar asta nu înseamnă că nu putem încerca ceva nou din când în când. Este un preparat consistent, plin de savoare, căruia i-am adăugat puțină carne de somon și brânză de capră.
Ingrediente necesare pentru supă americană de porumb (Corn chowder) cu somon
250 grame somon
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
2 linguri unt
3 frunze rozmarin proaspăt
1 ceapă, tocată
2 țeline apio, tocate
1 linguriță ghimbir, dat pe răzătoare
1 linguriță usturoi pudră
400 grame porumb dulce la conservă
150 ml lapte
200 ml smântână pentru gătit
200 ml supă de legume
50 grame brânză de capră
Cum să prepari supă americană de porumb (Corn chowder) cu somon
- Așază somonul într-un vas de cuptor, toarnă o lingură de ulei de măsline peste el și asezonează cu sare și piper.
- Dă-l la cuptor pentru următoarele 6 minute, la 220 de grade Celsius.
- Adaugă uleiul rămas, o lingură de unt și rozmarinul proaspăt într-o tigaie încinsă la foc mic.
- După ce untul se topește, adaugă ceapa și țelina apio. Gătește legumele până când se înmoaie, apoi scoate rozmarinul.
- Adaugă ghimbirul și asezonează cu usturoi pudră, sare și piper.
- Adaugă porumbul și amestecă bine.
- Toarnă laptele și jumătate din smântâna lichidă și dă în clocot.
- Toarnă conținutul tigăii într-un blender și pasează până obții o compoziție omogenă.
- Rupe somonul în bucățele mici și dă-i pielea la o parte.
- Toarnă conținutul blenderului într-o cratiță încinsă pe foc mediu.
- Ține pe foc, și adaugă treptat supa de legume și smântâna rămasă.
- Adaugă somonul, brânza de capră și ține preparatul pe foc încă 2-3 minute.