Supă cremă cu dovleac și măr
S-a făcut răcoare, nu? Ei bine, o supă cremă caldă și sănătoasă este exact ceea ce-ți trebuie. Folosind legume și fructe de sezon poți găti o astfel de bunătate numaidecât. Să încercăm cu merele și dovleacul, de data asta. Adăugăm ceapă și usturoi, folosim ulei de măsline, dar și supă de legume, fierbem, pasăm și într-o jumătate de oră, supa este gata.
Ingrediente necesare pentru supă cremă cu dovleac și măr
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, feliată
2 căței de usturoi, mărunțiți
sare
1 măr, tăiat cuburi
340 grame dovleac, tăiat cuburi
1 litru supă de legume
piper
Cum să prepari supă cremă cu dovleac și măr
- Încinge uleiul de măsline într-o oală la foc mic și adaugă ceapa și usturoiul. Asezonează cu sare și călește-le.
- Adaugă mărul și amestecă.
- Completează cu dovleacul și supa de legume. Asezonează cu piper, acoperă oala și fierbe 20 minute.
- Pasează fiertura folosind un mixer vertical.
- Servește supa cu smântână și, eventual, garnisită cu semințe de dovleac.