Supă cremă cu dovleac și măr

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 2 porții

S-a făcut răcoare, nu? Ei bine, o supă cremă caldă și sănătoasă este exact ceea ce-ți trebuie. Folosind legume și fructe de sezon poți găti o astfel de bunătate numaidecât. Să încercăm cu merele și dovleacul, de data asta. Adăugăm ceapă și usturoi, folosim ulei de măsline, dar și supă de legume, fierbem, pasăm și într-o jumătate de oră, supa este gata.

Ingrediente necesare pentru supă cremă cu dovleac și măr

1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, feliată
2 căței de usturoi, mărunțiți
sare
1 măr, tăiat cuburi
340 grame dovleac, tăiat cuburi
1 litru supă de legume
piper

Cum să gătești supă cremă cu dovleac și măr

  1. Încinge uleiul de măsline într-o oală la foc mic și adaugă ceapa și usturoiul. Asezonează cu sare și călește-le.
  2. Adaugă mărul și amestecă.
  3. Completează cu dovleacul și supa de legume. Asezonează cu piper, acoperă oala și fierbe 20 minute.
  4. Pasează fiertura folosind un mixer vertical.
  5. Servește supa cu smântână și, eventual, garnisită cu semințe de dovleac.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *