Supă cremă de cartof dulce cu praz
Ați găsit la supermarket cartofi dulci și nu știți ce să faceți cu ei? Ce-ar fi să gătiți o supă cremă? Caldă, gustoasă și hrănitoare, este numai bună pentru un prânz sau o cină ușoară. Are destul de puține ingrediente în compoziție și se face destul de ușor. În aproximativ 40 de minute masa este servită!
Ingrediente necesare pentru supă cremă de cartof dulce cu praz
2 cartofi dulci, cubulețe
1 praz, felii subțiri
1 litru apă
sare
piper
1 lingură unt
50 ml smântână pentru gătit
Cum să prepari supă cremă de cartof dulce cu praz
- Adaugă cartoful dulce și prazul într-o cratiță pe foc mediu.
- Toarnă apa și fierbe totul timp de 18-20 de minute.
- Asezonează cu sare și piper după gust.
- Varsă conținutul vasului într-un blender și pasează până când obții un amestec cremos.
- Topește untul într-o cratiță la foc mediu.
- Adaugă supa cremă și asezoneaz-o, dacă mai e nevoie.
- Dă supa în clocot și toarnă smântâna.
- Redu focul și amestecă timp de 1-2 minute.
- Oprește aragazul și servește supa.