Supă cremă de cartofi cu broccoli

O supă cremă mai cremoasă decât asta nici că se poate! E cu cartofi gătiți în unt și ceapă călită, cu supă de legume și lapte. Mai are și broccoli și brânză Cheddar topită de atâta gătit. Dacă o faci mai cremoasă decât atât, deja devine piure. Nu că ar fi ceva rău…
Ingrediente necesare pentru supă cremă de cartofi cu broccoli
50-70 g unt
1 ceapă, mărunțită
sare
4-5 cartofi, cuburi
1 litru supă de legume
1 cană lapte
150-200 g broccoli
piper
50-70 g brânză Cheddar, rasă
1-2 lingurițe făină
Cum să prepari supă cremă de cartofi cu broccoli
- Călește ceapa în unt și asezonează cu sare.
- Adaugă cartofii și supa de legume și fierbe 25 de minute.
- Pasează, toarnă laptele și amestecă.
- Completează cu broccoli, asezonează cu piper și mai fierbe 6-8 minute.
- Amestecă separat brânza rasă cu făina, apoi adaugă-le în oală.
- Amestecă și mai ține pe foc 2-3 minute, până se topește brânza.