Supă cremă de cartofi cu gulie

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Această supă cremă nu doar că arată excelent, ci și vine la pachet cu numeroase substanțe nutritive. Iar întrucât afară este destul de frig, supa noastră este numai bună pentru a vă încălzi. Adăugați lapte pentru o textură cremoasă și nu uitați să o aromați cu semințe de fenicul și paprika afumată.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de cartofi cu gulie

2 cartofi, cubulețe
2 morcovi, feliați
2 gulii, cubulețe
1 lingură unt
2 lingurițe semințe de fenicul
1 ceapă, cubulețe
2 căței de usturoi
1 lingură ulei
100 ml lapte
piper
150 ml supă de legume

Cum să gătești supă cremă de cartofi cu gulie

  1. Umple o cratiță pe jumătate cu apă, adaugă un praf de sare și dă-o în clocot.
  2. Adaugă cartofii, morcovii și gulia, apoi fierbe-le timp de 20 de minute.
  3. Topește untul într-o tigaie separată. Adaugă semințele de fenicul și amestecă-le bine.
  4. Adaugă ceapa și usturoiul, asezonează cu sare și gătește-le până când se înmoaie.
  5. Adaugă legumele fierte și ceapa călită într-un blender. Toarnă uleiul, laptele și asezonează cu boia afumată, sare și piper.
  6. Începe să pasezi, apoi toarnă treptat supa de legume.
  7. Pasează supa până când devine cremoasă și omogenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *