Ingrediente necesare pentru supă cremă de cartofi cu gulie
2 cartofi, cubulețe
2 morcovi, feliați
2 gulii, cubulețe
1 lingură unt
2 lingurițe semințe de fenicul
1 ceapă, cubulețe
2 căței de usturoi
1 lingură ulei
100 ml lapte
piper
150 ml supă de legume
Cum să gătești supă cremă de cartofi cu gulie
- Umple o cratiță pe jumătate cu apă, adaugă un praf de sare și dă-o în clocot.
- Adaugă cartofii, morcovii și gulia, apoi fierbe-le timp de 20 de minute.
- Topește untul într-o tigaie separată. Adaugă semințele de fenicul și amestecă-le bine.
- Adaugă ceapa și usturoiul, asezonează cu sare și gătește-le până când se înmoaie.
- Adaugă legumele fierte și ceapa călită într-un blender. Toarnă uleiul, laptele și asezonează cu boia afumată, sare și piper.
- Începe să pasezi, apoi toarnă treptat supa de legume.
- Pasează supa până când devine cremoasă și omogenă.