Supă cremă de cartofi, praz și semințe de dovleac

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 4 porții
Supă cremă de cartofi, praz și semințe de dovleac

Dacă tocmai te gândeai la o supă cremă, ai nimerit bine. Dacă nu, tot bine. Îți propun o supă pe bază de praz și cartofi, dar în care-și găsesc locul și nucile caju și laptele de migdale. Și asta nu e tot. Când o vei servi, o vei putea presăra cu semințe de dovleac rumenite în ulei de cocos și rozmarin. Ce zici?

Ingrediente

1 1/2 lingură ulei de cocos
1 praz, tocat
3 cartofi, tăiați cuburi
3 căni apă
1/4 cană caju
1 cană lapte de migdale
3 căței de usturoi
1/4 cană drojdie inactivă
sare
1/2 linguriță muștar Dijon
1/2 chimion
1 linguriță oțet de vin alb
1/4 cană semințe de dovleac
rozmarin

Etape

  1. Topește 1 lingură de ulei de cocos într-o oală la foc mic. Adaugă prazul și amestecă.
  2. Adaugă cartofii, amestecă, apoi toarnă apa. Amestecă, acoperă și fierbe 15 minute.
  3. Adaugă caju-ul, laptele de migdale, usturoiul, drojdia, muștarul, chimionul și oțetul într-un blender. Asezonează cu sare și omogenizează. Transferă într-un castron.
  4. Adaugă cartofii în același blender și zdrobește-i.
  5. Completează cu compoziția de caju și lapte de migdale și omogenizează. Lasă de-o parte.
  6. Topește uleiul de cocos rămas într-o tigaie la foc mic.
  7. Adaugă rozmarinul și semințele de dovleac și rumenește-le.
  8. Servește supa garnisită cu semințe rumenite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *