Supă cremă de dovleac cu crutoane

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 4 porții

O supă cremă merge de minune cu crutoane, dar acestea de aici nu sunt cele cu care sunteți obișnuiți. Am adăugat puțină brânză Cheddar și semințe de chia pentru un plus de savoare și textură crocantă. Supa este vegetariană, așa că puteți să păstrați rețeta inclusiv pentru o zi de post.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de dovleac cu crutoane

1 lingură ulei de cocos

1 ceapă, cubulețe

3 căței usturoi, zdrobiți

1 linguriță ghimbir, ras

sare

200 grame dovleac, cubulețe

2 morcovi, felii subțiri

1/2 cartof dulce, cubulețe

1/2 dovlecel, cubulețe

1 litru apă

coajă rasă de lămâie

500 ml lapte de cocos

1 lingură suc de lime

5 felii pâine

Cheddar ras

semințe de chia

Cum să gătești supă cremă de dovleac cu crutoane

  1. Topește uleiul de cocos într-o tigaie aflată pe foc mic. Adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul, apoi călește-le.
  2. Asezonează cu sare, apoi adaugă dovleacul, morcovii, cartoful dulce și dovlecelul. Toarnă apa peste legume și amestecă bine.
  3. Gătește legumele timp de 30 de minute, până se înmoaie.
  4. Adaugă coaja de lămâie, toarnă laptele de cocos și sucul de lime.
  5. Pasează legumele folosind blenderul, apoi ia supa de pe foc.
  6. Decupează miezul de pâine folosind formele voastre preferate.
  7. Așază formele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Adaugă Cheddar și semințele de chia.
  8. Dă-le la cuptor pentru 5-7 minute la 180 de grade Celsius.
  9. Servește supa cu crutoanele preparate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *