Ingrediente necesare pentru supă cremă de legume cu bucăți de cartofi și ciuperci
3 linguri unt
1 ceapă, tocată mărunt
4 cartofi, tăiați cuburi
1 morcov, tocat mărunt
½ rădăcină de țelină, tocată mărunt
2 cepe verzi, tocate
4 căni supă de pui
apă
sare
100 grame ciuperci, feliate
piper
⅓ cană smântână de gătit
1 linguriță tarhon uscat
Cum să prepari supă cremă de legume cu bucăți de cartofi și ciuperci
- Începe prin a topi 2 linguri de unt într-o cratiță medie, la foc mic. Adaugă ceapa și gătește-o până când se înmoaie.
- Adaugă jumătate din cuburile de cartofi, morcovul, țelina și ceapa verde. Amestecă.
- Adaugă supa de pui și adu supa la punctul de fierbere.
- Acoperă vasul și fierbe legumele aproximativ 15 minute, până când sunt pătrunse.
- Când legumele sunt gătite, pasează supa într-un blender. Pune-o deoparte.
- Adaugă restul de cartofi într-un alt vas, acoperă-i de apă și pune sare. Adu la punctul de fierbere și gătește cartofii 10 minute.
- Între timp, topește 1 lingură de unt într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile, amestecă și prăjește-le aproximativ 5 minute, până când devin aurii și moi. Pune-le deoparte.
- Pune apoi supa cremă într-o cratiță, la foc mediu, și adaugă cuburile de cartofi fierți și ciupercile prăjite. Asezonează cu sare și piper după gust, apoi adaugă smântâna de gătit și tarhonul.
- Amestecă totul și fierbe supa pentru încă 2 minute. Servește cu pâine prăjită sau crutoane.