Supă cremă de legume cu bucăți de cartofi și ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Dacă ai nevoie de o supă hrănitoare și care să te încălzească, avem exact ce-ți trebuie când e frig afară! La început, pare să fie o simplă supă cremă de legume, dar când îi adaugi bucăți de cartof fiert și ciuperci prăjite, lucrurile se schimbă.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de legume cu bucăți de cartofi și ciuperci

3 linguri unt

1 ceapă, tocată mărunt

4 cartofi, tăiați cuburi

1 morcov, tocat mărunt

½ rădăcină de țelină, tocată mărunt

2 cepe verzi, tocate

4 căni supă de pui

apă

sare

100 grame ciuperci, feliate

piper

⅓ cană smântână de gătit

1 linguriță tarhon uscat

Cum să prepari supă cremă de legume cu bucăți de cartofi și ciuperci

  1. Începe prin a topi 2 linguri de unt într-o cratiță medie, la foc mic. Adaugă ceapa și gătește-o până când se înmoaie.
  2. Adaugă jumătate din cuburile de cartofi, morcovul, țelina și ceapa verde. Amestecă.
  3. Adaugă supa de pui și adu supa la punctul de fierbere.
  4. Acoperă vasul și fierbe legumele aproximativ 15 minute, până când sunt pătrunse.
  5. Când legumele sunt gătite, pasează supa într-un blender. Pune-o deoparte.
  6. Adaugă restul de cartofi într-un alt vas, acoperă-i de apă și pune sare. Adu la punctul de fierbere și gătește cartofii 10 minute.
  7. Între timp, topește 1 lingură de unt într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile, amestecă și prăjește-le aproximativ 5 minute, până când devin aurii și moi. Pune-le deoparte.
  8. Pune apoi supa cremă într-o cratiță, la foc mediu, și adaugă cuburile de cartofi fierți și ciupercile prăjite. Asezonează cu sare și piper după gust, apoi adaugă smântâna de gătit și tarhonul.
  9. Amestecă totul și fierbe supa pentru încă 2 minute. Servește cu pâine prăjită sau crutoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *