Supă cremă de morcov cu păstârnac

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 2 porții

Pentru că sezonul răcelilor tocmai a venit, haideți să ne imunizăm puțin cu o supă caldă și sănătoasă! Morcovul și păstârnacul merg de minune împreună, iar textura cremoasă sigur va fi pe placul tuturor. Nu uita să servești supa cum se cuvine, cu smântână și puțin pătrunjel tocat.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de morcov cu păstârnac

1 lingură ulei de măsline
3 căței de usturoi, tocați
2 șalote
4 morcovi
1 păstârnac
1 lingură ghimbir, ras
apă
1 linguriță nucșoară
1 linguriță praf de curry
1 linguriță boia
smântână

Cum să gătești supă cremă de morcov cu păstârnac

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic.
  2. Călește șalotele și usturoiul până când se înmoaie.
  3. Adaugă morcovii, păstârnacul și ghimbirul. Amestecă bine și toarnă aproximativ 1 litru de apă.
  4. Gătește legumele până când se înmoaie, aproximativ 20-25 de minute.
  5. Pasează legumele cu un blender.
  6. Asezonează cu nucșoară, praf de curry și boia și mai amestecă puțin.
  7. Servește supa cu smântână și presară puțin pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *