Ingrediente necesare pentru supă cremă de morcov
2 linguri ulei de măsline
1 lingură unt
2 cepe, tăiate subțire
2 morcovi, felii subțiri
½ țelină apio
150 ml smântână pentru gătit
150 ml apă
sare
piper
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță muștar
mentă (opțional)
crutoane (opțional)
Cum să gătești supă cremă de morcov
- Încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă untul, ceapa, morcovii și țelina. Amestecă bine și gătește legumele timp de 2 minute.
- Toarnă smântâna, apa, și asezonează cu sare și piper după gust. Adaugă un capac deasupra și gătește legumele timp de 15 minute.
- Adaugă usturoiul zdrobit, muștarul și ține legumele pe foc încă 15 minute cu capac.
- Toarnă preparatul într-un blender alături de câteva frunze de mentă și pasează până când obții o supă cu consistență cremoasă.