Supă cremă de morcov

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Cum puteți caracteriza o supă cremă? Noi spunem că ar trebui să fie caldă, hrănitoare și plină de arome. Iar supa de aici credem că respectă toate aceste atribute. Spunem noi că se face și repejor (doar 40 de minute) și că este la potential maxim când este servită cu crutoane.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de morcov

2 linguri ulei de măsline

1 lingură unt

2 cepe, tăiate subțire

2 morcovi, felii subțiri

½ țelină apio

150 ml smântână pentru gătit

150 ml apă

sare

piper

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 linguriță muștar

mentă (opțional)

crutoane (opțional)

Cum să prepari supă cremă de morcov

  1. Încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă untul, ceapa, morcovii și țelina. Amestecă bine și gătește legumele timp de 2 minute.
  2. Toarnă smântâna, apa, și asezonează cu sare și piper după gust. Adaugă un capac deasupra și gătește legumele timp de 15 minute.
  3. Adaugă usturoiul zdrobit, muștarul și ține legumele pe foc încă 15 minute cu capac.
  4. Toarnă preparatul într-un blender alături de câteva frunze de mentă și pasează până când obții o supă cu consistență cremoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *