Ingrediente necesare pentru supă cremă de morcovi și lapte de cocos
1 ardei capia
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă, tăiată în sferturi
2 morcovi, tăiați cubulețe
piper
sare
3 căței de usturoi, mărunțiți
1 linguriță ghimbir, mărunțit
1 linguriță boia iute
2 ½ căni supă de legume
1 lingură pastă de tomate
1 ½ căni lapte de cocos
2 linguri sos tahini
1 lingură suc de lămâie
Cum să gătești supă cremă de morcovi și lapte de cocos
- Stropește ardeiul capia cu uleiul de măsline și coace-l în cuptor 20 de minute la 200⁰C.
- Toacă ardeiul copt și transferă-l într-o oală la foc mic. Adaugă ceapa și morcovii. Amestecă.
- Asezonează cu piper, sare, usturoi, ghimbir și boia iute. Adaugă supa de legume, acoperă și fierbe 25 minute.
- Completează cu pasta de tomate, laptele de cocos, sosul tahini și sucul de lămâie. Acoperă și mai fierbe 7 minute.
- Transferă totul în blender și omogenizează.
- Servește supa caldă, garnisită cu ceapă verde, semințe de dovleac și migdale mărunțite.