Supă cremă de morcovi și lapte de cocos

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 5 minute
  • 4 porții

O supă cremă de morcovi este deja o mâncare bună și sănătoasă atunci când este gătită mai simplu. Dar dacă mai adăugăm în oală și ardei capia copt în ulei de măsline, lapte de cocos, tahini și ghimbir? Cel mai probabil va ieși o nebunie. Hai să încercăm!

Ingrediente necesare pentru supă cremă de morcovi și lapte de cocos

1 ardei capia
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă, tăiată în sferturi
2 morcovi, tăiați cubulețe
piper
sare
3 căței de usturoi, mărunțiți
1 linguriță ghimbir, mărunțit
1 linguriță boia iute
2 ½ căni supă de legume
1 lingură pastă de tomate
1 ½ căni lapte de cocos
2 linguri sos tahini
1 lingură suc de lămâie

Cum să prepari supă cremă de morcovi și lapte de cocos

  1. Stropește ardeiul capia cu uleiul de măsline și coace-l în cuptor 20 de minute la 200⁰C.
  2. Toacă ardeiul copt și transferă-l într-o oală la foc mic. Adaugă ceapa și morcovii. Amestecă.
  3. Asezonează cu piper, sare, usturoi, ghimbir și boia iute. Adaugă supa de legume, acoperă și fierbe 25 minute.
  4. Completează cu pasta de tomate, laptele de cocos, sosul tahini și sucul de lămâie. Acoperă și mai fierbe 7 minute.
  5. Transferă totul în blender și omogenizează.
  6. Servește supa caldă, garnisită cu ceapă verde, semințe de dovleac și migdale mărunțite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *