Supă cremă de pătrunjel
Căutați o supă cu o aromă intensă și răcoritoare? Haideți să facem una cu pătrunjel. Pătrunjelul este una din acele rețete pe care o folosim în multe locuri, dar care nu este mereu în centrul atenției. În această supă are ocazia, și nu dezamăgește deloc. O servim cu smântână și hrean, iar dacă vrem mai multă consistență, adăugăm și niște crutoane.
Ingrediente necesare pentru supă cremă de pătrunjel
sare
2 legături de pătrunjel
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă roșie, felii subțiri
2 căței usturoi, zdrobiți
50 grame unt
piper
1 lingură hrean, ras
500 ml supă de pui
150 ml smântână de gătit
Cum să prepari supă cremă de pătrunjel
- Fierbe pătrunjelul timp de 1 minut în apă clocotită. Scoate-l și toacă-l mărunt.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic și adaugă ceapa roșie, usturoiul și untul.
- Când untul se topește, adaugă hreanul și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă pătrunjelul și amestecă bine. Toarnă supa de pui și smântâna. Gătește supa timp de 20 de minute.
- Mută supa într-un blender și pasează până devine cremoasă și omogenă.