Supă cremă de pătrunjel

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 2 porții

Căutați o supă cu o aromă intensă și răcoritoare? Haideți să facem una cu pătrunjel. Pătrunjelul este una din acele rețete pe care o folosim în multe locuri, dar care nu este mereu în centrul atenției. În această supă are ocazia, și nu dezamăgește deloc. O servim cu smântână și hrean, iar dacă vrem mai multă consistență, adăugăm și niște crutoane.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de pătrunjel

sare

2 legături de pătrunjel

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă roșie, felii subțiri

2 căței usturoi, zdrobiți

50 grame unt

piper

1 lingură hrean, ras

500 ml supă de pui

150 ml smântână de gătit

Cum să prepari supă cremă de pătrunjel

  1. Fierbe pătrunjelul timp de 1 minut în apă clocotită. Scoate-l și toacă-l mărunt.
  2. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic și adaugă ceapa roșie, usturoiul și untul.
  3. Când untul se topește, adaugă hreanul și asezonează cu sare și piper.
  4. Adaugă pătrunjelul și amestecă bine. Toarnă supa de pui și smântâna. Gătește supa timp de 20 de minute.
  5. Mută supa într-un blender și pasează până devine cremoasă și omogenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *