Supă cremă de porumb

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • O porție

Astăzi va oferim o rețeta minunată de supă crema de porumb. Se face foarte rapid, fiind gata în circa 25 de minute. Acoperă de asemenea mai multe gusturi. Porumbul are savoarea lui dulce, avem iuțeala dată de ardei, și aromă fresh de coajă de portocală. Îi puteți da un plus de savoare folosind ghimbir, mentă, și pătrunjel.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de porumb

1 lingură unt

1 linguriță ghimbir

50 ml apă

170 grame porumb din conservă

1 lingură sos de soia

1 linguriță coajă de portocală

1 ardei iute tocat

piper

sare

2 linguri smântână

1 lingură pătrunjel tocat

1 linguriță chives

4 frunze de mentă

Cum să gătești supă cremă de porumb

  1. Topiți untul într-o tigaie la foc mic. Adăugați ghimbirul și amestecați.
  2. Adăugați porumbul și amestecați puțin. Turnați apa, sosul de soia, coaja de portocale și ardeiul iute. Adăugați sare și piper. Gătiți timp de 2 minute, amestecând între timp.
  3. Adăugați smântână, pătrunjelul tocat și chives.
  4. Gătiți preparatul timp de 10 minute la foc mic, apoi adăugați frunzele de mentă.
  5. Turnați totul într-un mixer și amestecați până capătă o consistentă omogenă.
  6. Puteți servi supa cu smântână deasupra, amestecată cu puțină mentă și coajă de portocală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *