Supă cremă de roșii

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Pentru supa aceasta fină pe bază de roșii vom folosi atât roșii cherry coapte, cât și roșii prunișoare la conservă, bineînțeles pe lângă alte câteva ingrediente care au rostul de a aromatiza totul. După ce gătim toate legumele împreună nu mai trebuie decât să dăm amestecul prin sită și să ne delectăm cu sucul rezultat.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de roșii

½ kg roșii cherry
1-2 linguri ulei de măsline
sare
3 căței de usturoi, zdrobiți
cimbru proaspăt
1 ceapă, cubulețe
1 tulpină țelină Apio, tocată
1 praz (doar partea albă), tocat
2-3 lingurițe pastă de tomate
busuioc proaspăt
8-10 frunze busuioc proaspăt
300 grame roșii prunișoare la conservă
1-2 căni supă de legume
pătrunjel proaspăt (opțional)

Cum să prepari supă cremă de roșii

  1. Pune roșiile într-un vas termorezistent, stropește-le cu 1 lingură de ulei de măsline, sărează și adaugă deasupra usturoiul zdrobit.
  2. Pune în vas și câteva fire de cimbru, apoi bagă la cuptor 10 minute la 220˚C.
  3. Călește ceapa în uleiul de măsline rămas.
  4. Adaugă țelina Apio și prazul, amestecă, apoi gătește acoperit 10-12 minute la foc mic.
  5. Adaugă roșiile prunișoare și pe cele coapte, toarnă deasupra supa de legume, amestecă, acoperă și gătește încă 20-25 minute. Opțional, poți adăuga și pătrunjel tocat.
  6. Strecoară amestecul de legume, asezonează cu piper și servește supa caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *