Supă cremă de sfeclă roșie cu năut

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 20 de minute
  • 4 porții

Știm cu toții cât de sănătoase și gustoase pot fi supele cremă. Aceasta este pe bază de sfeclă roșie, o legumă care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Vom combina sfecla cu năut ușor picant, copt la cuptor în ulei de măsline. Va ieși o combinație cremoasă și ușor crocantă, de neuitat.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de sfeclă roșie cu năut

200 grame năut fiert

sare

piper

1 linguriță boia afumată

2 căței de usturoi, feliați

1 lingură ulei de măsline

3 sfecle roșii

1.5 litru apă

1 lingură ulei

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 linguriță ghimbir, ras

1 ceapă, tocată mărunt

1 cană supă de legume

1/2 cană lapte de cocos

 

Cum să gătești supă cremă de sfeclă roșie cu năut

  1. Pune năutul într-un vas ceramic termorezistent și asezonează cu sare, piper, și boia.
  2. Adaugă usturoiul și stropește cu uleiul de măsline, apoi bagă la cuptor 15 minute la 180⁰C.
  3. Pune sfeclele într-o oală, adaugă apa și fierbe 1 oră.
  4. Curăță-le de coajă și taie-le în felii groase.
  5. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă usturoiul zdrobit, ghimbirul, ceapa și călește.
  6. Adaugă sfecla și amestecă. Adaugă supa de legume și laptele de cocos, asezonează cu sare și piper, apoi gătește până când începe să fiarbă.
  7. Transferă compoziția în blender și omogenizează.
  8. Servește împreună cu năutul copt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *