Supă cremă de sfeclă roșie cu năut

Știm cu toții cât de sănătoase și gustoase pot fi supele cremă. Aceasta este pe bază de sfeclă roșie, o legumă care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Vom combina sfecla cu năut ușor picant, copt la cuptor în ulei de măsline. Va ieși o combinație cremoasă și ușor crocantă, de neuitat.
Ingrediente necesare pentru supă cremă de sfeclă roșie cu năut
200 grame năut fiert
sare
piper
1 linguriță boia afumată
2 căței de usturoi, feliați
1 lingură ulei de măsline
3 sfecle roșii
1.5 litru apă
1 lingură ulei
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță ghimbir, ras
1 ceapă, tocată mărunt
1 cană supă de legume
½ cană lapte de cocos
Cum să prepari supă cremă de sfeclă roșie cu năut
- Pune năutul într-un vas ceramic termorezistent și asezonează cu sare, piper, și boia.
- Adaugă usturoiul și stropește cu uleiul de măsline, apoi bagă la cuptor 15 minute la 180⁰C.
- Pune sfeclele într-o oală, adaugă apa și fierbe 1 oră.
- Curăță-le de coajă și taie-le în felii groase.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă usturoiul zdrobit, ghimbirul, ceapa și călește.
- Adaugă sfecla și amestecă. Adaugă supa de legume și laptele de cocos, asezonează cu sare și piper, apoi gătește până când începe să fiarbă.
- Transferă compoziția în blender și omogenizează.
- Servește împreună cu năutul copt.