Supă cremă de sfeclă

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră și 15 minute
  • 2 porții

Sfecla este unul din alimentele cu adevărat miraculoase, luptând împotriva anemiei, a celulelor canceroase, sau a bolilor de inimă. Astfel, ar fi bine să o încorporăm cât mai des în mesele noastre. Am pregătit o supă cremă de sfeclă foarte gustoasă, numai bună și pentru o zi de post sau o dietă vegetariană.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de sfeclă

300 grame sfeclă roșie, cubulețe

2 linguri ulei

sare

piper

1 ceapă, tocată

2 morcovi, cubulețe

2 cartofi, cubulețe

1 linguriță ghimbir, cubulețe

2 căței usturoi, cubulețe

1 litru apă

parmezan (opțional)

mărar (opțional)

Cum să gătești supă cremă de sfeclă

  1. Pune cubulețele într-o tavă de cuptor și presară puțin ulei, sare și piper pe deasupra lor.
  2. Dă-le la cuptor pentru 30 de minute, la 190 de grade Celsius.
  3. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu.
  4. Adaugă ceapa, morcovii, cartofii, ghimbirul și usturoiul.
  5. Toarnă apa și asezonează cu sare și piper.
  6. Fierbe legumele timp de 25-30 de minute.
  7. Adaugă sfecla coaptă și ține pe foc încă 2-3 minute.
  8. Mută supa într-un blender și pasează până obții o consistență omogenă.
  9. Opțional, poți servi supa cu parmezan și mărar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *