Supă cremă de sfeclă

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră și 15 minute
  • 2 porții

Sfecla este unul din alimentele cu adevărat miraculoase, luptând împotriva anemiei, a celulelor canceroase, sau a bolilor de inimă. Astfel, ar fi bine să o încorporăm cât mai des în mesele noastre. Am pregătit o supă cremă de sfeclă foarte gustoasă, numai bună și pentru o zi de post sau o dietă vegetariană.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de sfeclă

300 grame sfeclă roșie, cubulețe

2 linguri ulei

sare

piper

1 ceapă, tocată

2 morcovi, cubulețe

2 cartofi, cubulețe

1 linguriță ghimbir, cubulețe

2 căței usturoi, cubulețe

1 litru apă

parmezan (opțional)

mărar (opțional)

Cum să prepari supă cremă de sfeclă

  1. Pune cubulețele într-o tavă de cuptor și presară puțin ulei, sare și piper pe deasupra lor.
  2. Dă-le la cuptor pentru 30 de minute, la 190 de grade Celsius.
  3. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu.
  4. Adaugă ceapa, morcovii, cartofii, ghimbirul și usturoiul.
  5. Toarnă apa și asezonează cu sare și piper.
  6. Fierbe legumele timp de 25-30 de minute.
  7. Adaugă sfecla coaptă și ține pe foc încă 2-3 minute.
  8. Mută supa într-un blender și pasează până obții o consistență omogenă.
  9. Opțional, poți servi supa cu parmezan și mărar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *