Supă cremă de sfeclă
Sfecla este unul din alimentele cu adevărat miraculoase, luptând împotriva anemiei, a celulelor canceroase, sau a bolilor de inimă. Astfel, ar fi bine să o încorporăm cât mai des în mesele noastre. Am pregătit o supă cremă de sfeclă foarte gustoasă, numai bună și pentru o zi de post sau o dietă vegetariană.
Ingrediente necesare pentru supă cremă de sfeclă
300 grame sfeclă roșie, cubulețe
2 linguri ulei
sare
piper
1 ceapă, tocată
2 morcovi, cubulețe
2 cartofi, cubulețe
1 linguriță ghimbir, cubulețe
2 căței usturoi, cubulețe
1 litru apă
parmezan (opțional)
mărar (opțional)
Cum să prepari supă cremă de sfeclă
- Pune cubulețele într-o tavă de cuptor și presară puțin ulei, sare și piper pe deasupra lor.
- Dă-le la cuptor pentru 30 de minute, la 190 de grade Celsius.
- Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa, morcovii, cartofii, ghimbirul și usturoiul.
- Toarnă apa și asezonează cu sare și piper.
- Fierbe legumele timp de 25-30 de minute.
- Adaugă sfecla coaptă și ține pe foc încă 2-3 minute.
- Mută supa într-un blender și pasează până obții o consistență omogenă.
- Opțional, poți servi supa cu parmezan și mărar.