Ingrediente necesare pentru supă cremă de spanac cu bacon
6 felii de bacon
1 lingură unt
1 linguriță usturoi pudră
1 lingură ulei de măsline
300 grame spanac
3 linguri smântână
150 ml lapte
scorțișoară
piper
sare
Cum să prepari supă cremă de spanac cu bacon
- Așază feliile de bacon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru a-și menține forma, îl poți acoperi cu hârtie și un vas care să ofere puțină greutate.
- Dă baconul la cuptor pentru următoarele 25 de minute, la 200 de grade Celsius.
- Topește untul într-o tigaie la foc mediu și adaugă usturoiul pudră.
- Adaugă uleiul de măsline, spanacul și amestecă bine.
- Toarnă smântâna și laptele. Asezonează cu scorțișoară, sare și piper.
- Gătește preparatul timp de 10 minute, amestecând din când în când.
- Pasează preparatul folosind un blender.
- Servește supa cu feliile de bacon pe deasupra!