Supă cremă de spanac cu bacon

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 3 porții

Acum că spanacul a revenit în piețele noastre, haideți să ne ocupăm puțin de el. Este un aliment foarte bogat în vitamine și minerale, care este ideal pentru atunci când vrem să menținem un stil de viață sănătos. Am pregătit o supă cremă extrem de gustoasă, pe care am servit-o cu câteva felii de bacon gătit în cuptor. Nu e nevoie să mai menționăm, a ieșit un deliciu!

Ingrediente necesare pentru supă cremă de spanac cu bacon

6 felii de bacon

1 lingură unt

1 linguriță usturoi pudră

1 lingură ulei de măsline

300 grame spanac

3 linguri smântână

150 ml lapte

scorțișoară

piper

sare

 

Cum să prepari supă cremă de spanac cu bacon

  1. Așază feliile de bacon într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru a-și menține forma, îl poți acoperi cu hârtie și un vas care să ofere puțină greutate.
  2. Dă baconul la cuptor pentru următoarele 25 de minute, la 200 de grade Celsius.
  3. Topește untul într-o tigaie la foc mediu și adaugă usturoiul pudră.
  4. Adaugă uleiul de măsline, spanacul și amestecă bine.
  5. Toarnă smântâna și laptele. Asezonează cu scorțișoară, sare și piper.
  6. Gătește preparatul timp de 10 minute, amestecând din când în când.
  7. Pasează preparatul folosind un blender.
  8. Servește supa cu feliile de bacon pe deasupra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *